giovedì 23 maggio 2013

Patatine fritte Viola. Purple french fries

Quasi mi vergogno a postare una ricetta cosi facile, ma come sapete, le mi ricette sono più spunti e consigli che un vero manuale di cucina.
Così, se volete dare un tocco di colore alla vostra tavola, o stupire i vostri commensali ottenendo il massimo risultato con il minimo impegno, questa ricetta fa per voi!


I am almost ashamed to post a recipe so easy, but as you know, my recipes are more hints and tips that a real cookbook.
So, if you want to give a touch of color on your table, or to impress your guests, getting the maximum results with minimum effort, this recipe is for you!




Difficoltà.  facile
Tempo.  10 minuti
Difficulty.  easy
Time.  10 minutes

Ingredienti
-Patate viola
-Olio di semi per friggere

Ingredients
-purple potatoes
- fry oil

Procedimento
Fate scaldare abbondante olio in un pentolino.

Procedure
Heat up a lot of oil in a saucepan.


Intanto sbucciate le patate e tagliatele a rondelle. L'unica accortezza di questa ricetta è fare le rondelle molto sottili; più saranno sottili e più le patatine saranno croccanti.

Meanwhile, peel the potatoes and cut into slices. The only care of this recipe is to make very thin washers, more will be thinner and the chips are crisp.


Quando l'olio sarà caldo, immergete le patatine e fate cuocere pochi secondi.
Scolatele ed eliminate l'olio in eccesso con la carta assorbente.
Salate e servite.

When the oil is hot, dip the fries and cook a few seconds.
Drain and remove excess oil with paper towels.
Season with salt and serve.


Buon Appetito!


2 commenti: